Navigation
Account

No products in the cart.

De 4 meest populaire boxershort materialen

De 4 meest populaire boxershort materialen

Boxershorts kun je kopen in allerlei soorten en maten. De laatste jaren kopen steeds meer mannen regelmatig ondergoed voor zichzelf, vroeger wat het vaak de moeder, vrouw of vriendin die de onderbroeken kocht. Mannen en vrouwen verschillen enigszins van mening over de “beste” onderbroek voor een man. Zo kiezen mannen sneller voor een los materiaal, vrouwen zien liever een wat strakker boxershort. De meeste vrouwen vinden een “eerlijke” onderbroek met natuurlijke materialen zonder kinderarbeid erg belangrijk, mannen zijn verdeeld van mening over deze kwesties.

Welke soorten materialen worden gebruikt voor mannen boxershorts en wat zijn de eigenschappen? Misschien draag je op dit moment een onderbroek die niet goed aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Leest de mogelijkheden hieronder, misschien wordt het tijd om eens wat anders te proberen. We bekijken de 4 meest populaire boxershort materialen.

1. Katoen


Ouderwets, degelijk en comfortabel. Katoen is het materiaal waar de onderbroek van opa van gemaakt was, en deze natuurlijke vezel is nog steeds populair. Katoen is een sterk materiaal dat vele wasbeurten kan weerstaan, en niet terugdeinst voor een strijkbout. Het materiaal voelt zacht, heeft een goede vochtregulering, laat lucht door en zorgt voor de juiste temperatuur onder de gordel. Gebruik bij het wassen niet zeer hoge temperaturen omdat katoen kan krimpen, het materiaal is ook wat gevoeliger voor kreuken.

2. Microfiber of Spandex


Deze mix van polyamide en elasthaan is een synthetisch materiaal met een zeer dunne draad wat zorgt voor een egaal oppervlak van de boxershort. Het materiaal fungeert als een tweede huis en sluit perfect aan op de contouren van het lichaam. Microfiber heeft dezelfde positieve eigenschappen als die van katoen en gaat perfect om met vochtabsorptie, warmteregulatie en het doorlaten van lucht. Sporters gebruiken graag ondergoed van microfiber. Een bijkomend voordeel is dat dit materiaal na het wassen vrijwel direct droog is. Het is alleen geen natuurlijke vezel zoals katoen.

3. Modal


Dit is een kunstmatige vezel gemaakt van natuurlijke materialen. Modal is afkomstig van cellulose van beukenbomen, deze wordt gesponnen tot een dunne draad die erg veel lijkt op die van katoen. Het is daarmee een materiaal van natuurlijke herkomst maar wordt op een andere wijze geproduceerd. Dit materiaal heeft dezelfde eigenschappen van katoen maar ademt nog beter. Het materiaal heeft geen last van pillen (die kleine stofbolletjes op je boxershort) en is kleurvast. Modal is minder kreukvast en kan sneller uitrekken dan andere materialen.

4. Polyamide


Dit materiaal werd ontwikkeld in de oorlog toen echte zijde schaars was. De kenmerken van polyamide komen grotendeels overeen met zijde en werden destijds gebruikt in producten als parachutes. Vanwege de zachte textuur en elasticiteit wordt polyamide vaak gebruikt bij lingerie en panty’s. Er zijn naast boxershorts ook andere toepassingen voor polyamide voor bijvoorbeeld netten en tenten. Polyamide is een kunstvezel die de eigenschappen van zijde en wol nabootst.

Dit zijn de meest gangbare materialen voor boxershorts. Vaak worden er meerdere vezels met elkaar vermengd om specifieke karaktereigenschappen te bewerkstelligen. Uiteindelijk is het de voorkeur voor het individu die de keuze bepaalt. Waar sommige mannen zweren bij één model en materiaal zijn er ook veel mannen die variëren en hun ondergoed aanpassen op de situatie. Meer dan een kwart van de mannen trekken bij het uitgaan een “speciaal” boxershort aan!