Navigation
Account

No products in the cart.

Boxerhort, slip, boxerslip, wat zijn de verschillen?

Boxerhort, slip, boxerslip, wat zijn de verschillen?

Wat hadden mannen het vroeger toch makkelijk met ondergoed kopen. Of beter gezegd, wat hadden moeders en vrouwen het toch makkelijk met ondergoed kopen, want tot voor kort waren het de dames die ondergoed kochten voor lieve jongens en stoere mannen. Een witte onderbroek van katoen, niet te strak, met aan de voorzijde een verborgen ventilatiekanaal die bedoeld was voor kleine boodschappen. Nu doen mannen zelf ALLE boodschappen waaronder de aanschaf van onderbroeken. En we worden vandaag de dag verwend met allerlei kleuren, modellen en materialen. Wat moet je kiezen, en wat betekenen al die termen eigenlijk? Laten we de meest voorkomende onderbroeken eens op een rijtje zetten! Boxerhort, slip, boxerslip, wat zijn de verschillen?

Opmerking vooraf: Er zijn veel termen zonder duidelijke consensus over de “ware” betekenis, vergeet dus niet in de webshop ook even naar de foto te kijken.

Boxershort


Deze ken je vast wel en jazeker, boxershorts zijn inderdaad geïnspireerd op de broeken die boksers droegen. Deze vechters droegen een korte en wijde broek die aan het begin van de twintigste eeuw nog omhoog werd gehouden door een leren riem. De boxershort werd gemaakt met een elastische taille zodat een riem niet meer noodzakelijk was.

Slip


De slip heeft geen broekspijpen en bedekt alleen de schaamstreek en (een deel van) de heupen. Bij een slip wordt de gehele onderbroek gemaakt van een elastisch materiaal zodat het nauw aansluit op het lichaam. Het zaakje wordt bij de strakkere slips netjes op zijn plaats gehouden. Bij mannen die vaak strakke broeken dragen heeft een slip de voorkeur omdat je een wijde boxershorts niet zomaar in een strakke jeans kunt proppen. Er zijn wel aanwijzingen dat strakke slips de kwaliteit van het zaad nadelig kan beïnvloeden.

Boxerslip


Hier komen we op een term die niet officieel is, het geeft de kruising aan tussen een boxershort en een slip. Het materiaal van een slip wordt toegepast op het model van de boxershort. Vaak is de band om de taille elastisch en hoog, merken maken hier dankbaar gebruik van door de naam prominent op de band te plaatsen. In de speelfilm “Back to the Future” werd dit concept gebruikt als grap, Marty McFly werd door zijn moeder Calvin Klein genoemd omdat deze naam in zijn onderbroek genaaid was.

Hipster


We hebben het niet over die gasten met baarden die zelf bier brouwen en muziek van Post Nuclear Society* luisteren op een “ironische” manier, maar over een Hipster slip die lager is uitgesneden. Ze zijn met name populair bij vrouwen die low-cut jeans dragen, er zijn ook behoorlijk wat mannen die hipsters dragen.

String


Dit is de minimale uitvoering van een slip met een dun stuk stof, bijna een draad, met aan de voorzijde een klein stuk textiel die de schaamstreek bedekt. Ook wel een “reetveter” genoemd is dit voor vele mannen niet de meest comfortabele onderbroek, veel mannen vinden het wel sexy om naar te kijken. Om een string te dragen moet je een beetje lef hebben, een goed gevoel voor hygiëne en alsjeblieft, een tondeuse of scheermes want die Duitse pornoster look is echt niet meer in de mode!

Wat draag jij het liefst? Laat je het klokkenspel los hangen in een boxershort of bind je alles bij elkaar met een string?

* Als je nog nooit van deze band hebt gehoord ben je dus geen hipster, die luisteren alleen naar bands die niemand kent.